Juni en Juli 2006.

10 juni, het eerste dagtochtje in de kop van Noord-Holland met Henk en Margo.
Henk en Margo zouden nog langs komen voor de verjaardag van Christa en gaven aan dat deze zaterdag te willen doen. Er werd schitterend weer verwacht dus ze zijn op tijd uit Apeldoorn vertrokken om een dagje te kunnen varen. Rond elf uur waren ze bij ons thuis en toen zijn we meteen richting jachthaven gegaan. We wilden uiterlijk twaalf uur door de brug (de brug heeft alleen bediening op de hele uren).
Kwart voor twaalf hebben we de motor gestart en konden inderdaad om twaalf uur door de brug richting Amstelmeer. Ons doel voor deze middag was Kolhorn, zodat we tenminste een leuk tripje konden maken. Kees, de hond van Henk en Margo, was ook mee en die vermaakte zich uitstekend aan boord.

Margo met Kees, onderweg naar Kolhorn..Het Waardkanaal van het Amstelmeer naar Kolhorn.

Rond kwart voor twee waren we in Kolhorn. Daar vonden we een mooi plaatsje aan de kant van het dorp. Nadat Kees uitgelaten was op de kant zijn we een broodje gaan eten, koffie hadden we onderweg al gehad. Die hadden we voor het gemak maar mee genomen van huis in een thermosfles. Na het eten werd het de hoogste tijd om even de kant op te gaan om de benen te strekken. We zijn ook maar even een drankje gaan halen op een terrasje. Mede omdat het tijd werd voor een bezoekje aan het toilet. Onze septic tank was nog altijd niet klaar dus aan boord even geen toilet.
Tegen drie uur zijn we weer aan boord gegaan om terug te varen. Even na half vijf waren we weer bij de brug van Ewijcksluis en moesten dus even wachten. Dat was meteen een mooie gelegenheid om de zwemtrap eens te testen. Het was behoorlijk warm dus we zijn even een water in gesprongen tijdens het wachten voor de brug. Daarna de haven in en de boot weer netjes geparkeerd in de box. Het einde van een erg geslaagd dagje.

Liggend in Kolhorn..Terrasje in Kolhorn.

23 juni was eindelijk onze septic tank weer klaar. Met heel veel moeite was het het lasbedrijf gelukt de tank te lassen. Het moeilijke was het feit dat het een alluminum tank is en die moet erg schoon zijn om netjes te kunnen lassen. Dat schone is een beetje een probleem bij een septic tank, maar het is uiteindelijk wel gelukt en de tank was weer waterdicht. De 24e zijn we dus naar de boot gegaan om de tank te monteren.
Na een klein uurtje zat de tank op zijn plaats. Na alles getest te hebben zijn we ook achter de oorzaak van de gescheurde tank gekomen. De buitenboord ontluchting van de tank bleek volledig dicht te zitten. We hebben de tank dus letterlijk opgeblazen met de toiletpomp. Dat was iets meer dan een uurtje werk, mede omdat we het halve schip uit elkaar moesten schroeven om bij de ontluchting te kunnen komen. Het is uiteindelijk wel gelukt en we hebben het pijpje weer open kunnen krijgen. Het leek er op dat deze, zolang wij het schip hebben, al dicht zat.
In ieder geval hebben we nu een toilet aan boord wat we ook weer kunnen gebruiken, dat is toch wel handig.

De ontluchtingsslang achter de koelkast..De septic tank, weer netjes op zijn plaats.

Zaterdag 1 juli was het nog altijd (of alweer) stralend weer. Eigenlijk een beetje te warm om het water op te gaan, maar ook zonde om het niet te doen. Bovendien hadden we deze dag toch verder niets te doen dus hebben we besloten om op ons gemak een rondje Amstelmeer te maken. Dan konden we meteen even voldoende waypoints aanmaken in de GPS om een route te kunnen plannen, Ewijcksluis in of uit. De dag met Henk en Margo hebben we even aan de grond gezeten, omdat de boeien niet overeen komen met de waterkaart als je het meer af komt of op gaat. Nu hebben we met behulp van de dieptemeter en de GPS even een veilige route aangemaakt zodat we op de GPS naar binnen of naar buiten kunnen. Op die manier gaat het altijd goed.
Aangekomen op de jachthaven zijn we op ons gemak opgestart en zijn om twee uur door de brug gegaan. Toen eerst begonnen met het uitstippelen van een goede route naar buiten en daarna een rondje meer gaan maken. Het was werkelijk bloedheet op het water en eigenijk alleen maar uit te houden door het kleine beetje wind wat we op het meer vingen. We zijn naar de andere kant van het meer gevaren, langs het strandje bij Westerland, en in de haven van de Haukes gekeerd om vervolgens via de zuidkant van het meer terug te varen. Al met al zijn we daar ruim anderhalf uur mee bezig geweest. We hadden geen haast, het was goed uit te houden op het water. Om vier uur zijn we de brug weer doorgegaan de haven in om het schip weer netjes in de box te leggen. Daarna naar huis om te eten. Ook een korte tijd het water op is lekker en goed te doen, omdat we nu een jachthaven een stuk dichter bij huis hebben.

De brug van Ewijcksluis..Het zwemstrandje bij Westerland.

Zaterdag 15 juli zijn we wederom naar de jachthaven gegaan. We hebben een omvormer gekocht zodat we onderweg de telefoons of de camera kunnen laden. Bovendien kan de laptop dan gewoon op 220V draaien, ook als we eens geen walstroom kunnen krijgen. De omvormer zat er vrij vlot in, die hebben we ingebouwd in de kajuit en aangesloten op de accu-schakelaar. Lincious is klaar voor de vakantie volgende week en wij ook. In een volgend verslag kunt u daar alles over lezen.