Onze boot, een Diana 700.
(beter bekend als Skagerrak 720 en tegenwoordig te koop als Ramin 23 Diva)


Ons schip, een Diana 700, is ruim 20 jaar geleden gebouwd op de Diana werf in Noorwegen. Toen wij het schip kochten werd deze al niet meer gebouwd als "Diana 700". De werf was overgenomen door "Skagerrak". Hetzelfde schip werd nog altijd op de markt gebracht, maar dan als "Skagerrak 720". Ook onder deze naam is het schip niet meer te koop, Skagerrak bestaat helemaal niet meer. Begin 2006 is de werf doorgegaan onder een nieuwe naam. Deze schepen worden daar nog altijd gebouwd, maar nu als "Ramin 23 Diva". De Ramin werf ligt in Arendal, Noorwegen.

We hebben het schip gekocht bij Arend Nautic in Almen. Deze dealer heeft ons schip aan kunnen kopen in Zweden en vervolgens konden wij het kopen.

De Diana 700 is een Noors Spitsgatjacht, kortweg spitsgatter genoemd. Spitsgatters hebben niet alleen een scherpe voor-, maar ook een scherpe achtersteven. Dit maakt ze zeer geschikt om veilig te kunnen varen op ruim en golvend water over grote afstanden.
Neem voor meer informatie over spitsgatters gerust een kijkje op de site van Arend Nautic.

Ons schip is voorzien van een 23 pk inboard dieselmotor (Een Volvo Penta MD11C), die het schip op een topsnelheid kan brengen van ongeveer 14 km/uur.
Er zit een koelkast in die werkt op 12 volt en het schip is inmiddels voorzien van een walstroom-automaat. Daarmee worden beide accu's continu geladen en kunnen de koelkast en de verlichting ook binnenliggend gewoon gebruikt worden.
Verder is er een petroleumkachel aanwezig waarmee naar keuze de kuip, de kajuit of beide verwarmd kunnen worden middels een hetelucht systeem.
Het petroleum kooktoestel hebben we laten vervangen door een spiritus kooktoestel.
De tent is vervangen door een nieuwe zandkleurige kap met zijramen. De oude kap gaat dienst doen als 'wintertent'.
Alle kussens en de stoelen zijn vervangen door nieuwe met daarop een stof naar onze keuze.
Hieronder de foto's zoals het schip er uit zag toen we het kochten.


(Klik op de foto's om deze groter te zien)

Inmiddels hebben we het schip in ons bezit. Hieronder het eindresultaat, zo ziet "Lincious" er nu uit. Deze naam hebben we zelf gekozen en is een combinatie van "Linda" en "Delicious". Linda gebruikt dezelfde naam op internet.

(Klik op de foto's om deze groter te zien)

Ons eerste bootje, een Jaguar 22.

Dit scheepje hebben we ongeveer 9 jaar in ons bezit gehad en er erg veel plezier van gehad. De leefruimte was echter zeer beperkt, zoals bij alle kleinere zeiljachten, en zeilen deden we steeds minder. Daarom hebben we deze boot verkocht en hebben inmiddels een andere. Het nieuwe schip heeft wat meer leefruimte en is veel beter geschikt om echte toertochten mee te maken.

(Klik op de foto's om deze groter te zien)


Heeft u vragen naar aanleiding van deze pagina kunt u die via email aan ons stellen. Mail dan naar info@NOSPAMlincious.nl. Verwijder daarvoor 'NOSPAM' uit het emailadres.